Zo maak je ruimte

Hoe meer tijd we in huis doorbrengen, hoe meer spullen er rondslingeren. Make-up, speelgoed en etenswaren , maar ook kleine woonaccessoires zonder vaste plek laten een ruimte al snel rommelig lijken. Met deze handige opbergtips kun je weer even vooruit!

Manden en opbergerdozen voor al je losse spullen

Manden en bewaardozen zijn ideaal om rondslingerende spullen een eigen plekje te geven. Je kunt bijvoorbeeld plaids of speelgoed opbergen in een opbergmand van Urban Nature Culture; een opbergmand waarmee je op een stijlvolle wijze al je spullen uit het zicht houdt. Gebruik daarnaast opbergdozen om je werkplek of kastjes overzichtelijk en georganiseerd te houden. Wanneer je snel een pen of notitieboek nodig hebt, weet je direct waar je moet zijn.


Ga de hoogte in

Heb je weinig ruimte in huis voor een groot opbergmeubel? Ga dan de hoogte in! Hierdoor benut je zoveel mogelijk kubieke meters in huis. De meeste kasten komen niet in de buurt van het plafond, met als gevolg dat je én te weinig opbergruimte hebt én dat er allemaal losse spullen/dozen op de kast terecht komen. Zonde van het uitzicht en het oogt rommelig. Het zal voor een hoop rust en extra opbergruimte zorgen als je kiest voor hogere kasten.
Ga dus op zoek naar een opbergkast (op Fonq vind je de nodige inspiratie) die zo hoog mogelijk tot het plafond reikt.

Spullen in de badkamer

Wandplanken en wandopbergers zijn de gemakkelijkste manier om extra opbergruimte voor jouw badkamerartikelen te krijgen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en behalve functioneel springen ze ook qua design in het oog. Je kunt jouw accessoires op een mooie manier tentoonstellen. Bovendien kun je ze overal plaatsen, want ze nemen niet veel ruimte in beslag.

De speelgoedkist

De speelgoedkist is niet alleen in de kinderkamer, maar ook in woonkamer of hal een leuke manier om speelgoed in op te bergen. Aan het einde van de dag kan alles weer in de kist en slingert er niets meer door het huis. Een speelgoedkist is ook ideaal voor de allerkleinste omdat zij er zelf spulletjes in kunnen doen. Wissel wekelijks het speelgoed zodat het elke week weer een verrassing is en er iets nieuws te ontdekken valt. Een speelgoedkist kun je ook zelf maken, op Marktplaats scoren of laten maken bij een sociale werkplaats. Je krijgt dan zelfs de mogelijkheid om er de naam van je kind in te laten graveren. Hoe origineel! Een oude klassieke koffer is ook een optie als je van vintage houdt en is goed te gebruiken als verkleedkist bijvoorbeeld

Bekijk ook eens deze blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *