Opruimen elke dag

Het gouden sleutelwoord bij opruimen: Routine! Routines maken het leven makkelijker. Je hoeft er niet meer over na te denken omdat ze na verloop van tijd een automatisme worden. En zo houd je je huis makkelijker schoon en netjes. In een vies huis vol met rommel is het lastig om lekker in te leven. Zie daarom zoveel mogelijk de voordelen van een schoon en opgeruimd huis in en maak er een vaste gewoonte van en ga elke dag 10 minuten aan de slag!

Stappenplan

  • Doel: routine voor een opgeruimd en leefbaar huis
  • Tijd: 10 minuten
  • Nodig: een mobiele telefoon of kookwekker

Elke dag 10 minuten opruimen

Prik een vast moment per dag om op te ruimen. Hierdoor wordt het vanzelf een gewoonte en kost het steeds minder moeite om te doen. Je creëert het snelst een nieuwe gewoonte door het achter een al bestaande gewoonte te plakken. Ruim bijvoorbeeld op als je klaar bent met eten of vlak voordat je naar bed gaat. Je zult zien dat je er na een tijdje niet meer over na hoeft te denken en automatisch begint met opruimen.

Als je op deze manier gaat opruimen, zul je merken dat je snel resultaat ziet zonder dat je zo opgebrand raakt dat je daarna maanden lang niet eens meer aan opruimen wilt denken. Elke dag tien minuten is voor vrijwel iedereen haalbaar en heeft op de lange termijn meer effect dan af en toe eens een hele dag waarna je de boel weer laat versloffen.

Doe je dit een maand lang? Dan is dat ruim 5 uur opruimen per maand! Minimale inspanning met maximaal resultaat!

Maak tijd voor routine

Wacht niet totdat er geen ontkomen meer aan is en je het hele weekend moet opruimen, maar zorg dat je er elke dag tijd voor maakt. Door iedere dag een beetje te doen, verzet je zonder dat je het doorhebt een hele berg werk

Heb je na een tijdje deze routine onder de knie en de smaak te pakken om jezelf meer routines eigen maken? Lees hier hoe je dat handig aanpakt!

Lees ook mijn blogs:

Marie kondo: Opruimtips om nooit te vergeten!

54 x bewaren en opruimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *