Levensloopbegeleiding voor mensen met Autisme

Mijn naam is Leonie en ik bied gespecialiseerde levensloopbegeleiding aan voor mensen met autisme. Mijn passie voor dit werk komt voort uit mijn jarenlange betrokkenheid bij mensen met autisme.

Ik begrijp dat autisme unieke uitdagingen met zich meebrengt. Daarom bied ik gespecialiseerde levensloopbegeleiding aan om mensen met autisme te ondersteunen in elke fase van hun leven. Mijn doel is om een stabiele, continue begeleiding te bieden, zodat jij of jouw familielid een zo zelfstandig mogelijk leven kan leiden.

Wat is Levensloopbegeleiding?

Levensloopbegeleiding is een langdurige en flexibele vorm van ondersteuning die zich richt op alle levensgebieden. Van onderwijs en werk tot sociale interacties en zelfzorg. Mijn begeleiding is afgestemd op de individuele behoeften van de hulpvraag met aandacht voor sterke punten en persoonlijke doelen.

Hoe Werkt Levensloopbegeleiding?

 1. Individuele Behoefteanalyse
  We starten met een intake om de specifieke behoeften, doelen en sterke punten in kaart te brengen.
 2. Persoonlijk Begeleidingsplan
  Op basis van de behoefte stel ik een persoonlijk begeleidingsplan op. Dit plan bevat doelstellingen op verschillende levensgebieden zoals wonen, werken, sociale relaties en vrijetijdsbesteding.
 3. Praktische Ondersteuning
  Ik bied praktische hulp bij dagelijkse activiteiten, zoals het plannen van taken, structureren van de dag en omgaan met onverwachte veranderingen.
 4. Emotionele Ondersteuning
  Naast praktische ondersteuning bied ik ook emotionele steun. Dit helpt bij het omgaan met stress, het ontwikkelen van copingstrategieën en het verbeteren van het zelfvertrouwen.
 5. Samenwerking met het Netwerk
  We werken samen met het netwerk van de cliënt, zoals familie, vrienden, zorgverleners en werkgevers, om  consistente aanpak te waarborgen.

Vergoeding en Kosten

De kosten voor levensloopbegeleiding kunnen variëren afhankelijk van uw situatie en locatie. Mogelijke vergoedingsbronnen zijn:

 • Wet langdurige zorg (Wlz)
 • Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
 • Persoonsgebonden budget (Pgb)

Wij help jou graag bij het onderzoeken van de mogelijkheden voor vergoeding en bij het aanvragen van de benodigde indicaties.

Neem contact op

Ben jij geïnteresseerd in onze levensloopbegeleiding of heb je vragen? Neem dan contact met mij op. Ik staan klaar om u te helpen en te ondersteunen.