Pas de 5-seconden regel toe

Als het afgelopen decennium één ding duidelijk heeft gemaakt is het wel dat we steeds vaker en makkelijker afgeleid raken.
Op het moment dat we gaan opruimen, worden omringd door apparaten, spullen en foto’s die constant onze aandacht wegtrekken. Voordat we het weten, zijn we niet meer bezig met de opruimruimklus, maar zijn we afgeleid door ons eigen brein.

Geen ramp, alleen schiet het natuurlijk niet echt op. Om echt goed te kunnen selecteren wat weg kan en wat mag blijven, kun je de 5-secondenregel toepassen.

5-seconden regel bij opruimen

Het werkt zo: Kun je bij elk item binnen 5 seconden opnoemen wanneer je voor het laatst ook daadwerkelijk gebruikt hebt? Nee,
Bedenk dan of je het echt nodig hebt en overweeg om het weg te doen.

Wist je dat je iedere keuze die je wilt maken vaker uit stelt dan dat je hem daadwerkelijk maakt? Nadenken is goed, maar ook vaak een belemmering. We mogen veel meer op ons gevoel afgaan! We weerhouden ons vaak daadwerkelijk actie te ondernemen omdat we de dingen over-denken.

Ontspullen kan erg emotioneel zijn en ik zie dat veel mensen tijdens het proces vastlopen omdat ze teveel gaan nadenken. De 5-seconden-regel is een zeer praktische en succesvolle tool bij ontspullen: twijfel je? Denk niet langer dan 5 seconden na of je iets wilt houden of weg doen. Heb je meer dan 5 seconden nodig om “ja” te zeggen tegen iets? Doe het dan niet en ruim het op, weg uit je huis.

Boek de 5 seconden regel

Mel Robbins heeft een boek geschreven om deze simpele methode om je leven echt te veranderen. In De 5 seconderegel geeft Mel Robbins een eenvoudige, altijd toepasbare oplossing voor een probleem dat we allemaal kennen: jezelf in de weg zitten. Want vaak weet je precies wát je moet doen, maar doe je het niet. Het gaat er dus om hoé je jezelf zover krijgt het toch te doen. In haar boek legt Mel Robbins uit hoe je met de 5 seconderegel zelfverzekerder, moediger en gelukkiger wordt. Niet alleen in je privéleven, maar vooral ook in je werkzame leven. Dat doet ze aan de hand van wetenschappelijke feiten en fascinerende verhalen uit de geschiedenis, kunst en het bedrijfsleven. Een boek voor iedereen die niet langer smoesjes wil verzinnen en zijn remmingen te lijf wil gaan.

Ik wil meer van dit boek weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *