Doorbreek patronen

Het dagelijks leven vraagt om enorm veel planning, het nemen van beslissingen en doelgericht handelen. We leven tenslotte in een wegwerpmaatschappij. We krijgen heel veel prikkels binnen, onder andere dat spullen ons een status en een beter leven geven. Ook gaat tegenwoordig alles heel snel. Nieuwe spullen zijn vaak met één druk op de knop gekocht. Om alle prikkels en beslissingen te beoordelen gebruiken we verschillende vaardigheden en denkprocessen. Dit zijn de executieve functies, die ons helpen ons gedrag te plannen. We doorlopen hiervoor meerdere stappen. Eerst maken we een beslissing, dan bedenken we hoe we dat gaan uitvoeren en of dit een goed idee is. Dan gaan we doelgericht handelen. Doordat tegenwoordig alles veel sneller gaat is er vaak niet eens de tijd om stil te staan bij het nemen van beslissingen, laat staan bij het plannen en uitvoeren van beslissingen. Dat is jammer, want hierdoor hoopt rommel zich vaak op, raak je het overzicht kwijt op je spullen en ben je veel tijd kwijt aan het onnodig zoeken naar spullen. Dit kan weer leiden tot te laat komen, tijdgebrek, onnodig spullen kopen, frustratie en ruzies over het huishouden en klusjes. Dus ook zonder dat je woning toe is aan een opruimbeurt waar containers bij te pas moeten komen is het inschakelen van een opruimcoach dan ook vaak een slimme zet. En een kans om eens heel bewust stil te staan bij onze spullen, inrichting en huishouden.


Opruimen is hot

Opruimen is de laatste tijd steeds ‘hipper’ aan het worden. Mede dankzij de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo (heb je haar show op Netflix gezien?) maar ook door trends als minimalisme en ontspullen. Ook het beroep van professional organizer – in Nederland ook wel ‘opruimcoach’ genoemd – komt hierdoor steeds vaker in de media. Hoewel sommige mensen denken dat professional organizers vooral werken met óf ‘hoarders’ óf the rich and famous, kan een professional organizer iedereen helpen met opruimen, ongeacht hoe groot je huis is of hoeveel spullen je hebt.

Waarom een Professional Organizer inschakelen?

Ik zeg altijd dat een organizer je begeleidt bij het opruimen en structureren van je woon- en/of werkomgeving. Ik kan je dus thuis helpen, maar ook op kantoor. En ik help je bij het uitzoeken en organiseren van spullen, papieren en je tijd. Sommige organizers zijn gespecialiseerd in de zakelijke markt, particuliere markt of AD(H)D. Ik ben gespecialiseerd in beide en juiste deze combinatie maakt de afwisseling juist zo leuk.


ADHD


In mijn werk kom ik met een grote diversiteit aan klanten in aanraking. Iedereen die graag handvatten wil voor een opgeruimder leven (en hoofd) kan mijn hulp inroepen. Mensen met een drukke baan, vrijgezellen en gezinnen met (jonge) kinderen. Maar ook mensen met een anders werkend brein. Bij ADHD en ADD denken mensen al snel aan overprikkeling. Maar wist je dat onderprikkeling net zoveel problemen geeft? En vaak niet herkend wordt? Ook hier wordt aandacht aan besteed. Tevens hebben ADHD-ers moeite om georganiseerd te blijven vanwege de zwakheden in sturende functies. Het voornaamste effect voor mensen met ADHD van zwakker werkende uitvoerende functies in ons brein is dat we deze effectief en efficiënt zijn in alle details van het leven. Dit is met name zichtbaar voor het organiseren van spullen.

Lees mijn interview met het Algemeen Dagblad:

Een Professional Organizer / ADHD coach luistert en denkt mee

Kortom: een een professional organizer / ADHD coach is dus voor iedereen handig. De wensen en behoeften van mijn klanten zijn leidend. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik alleen blijvende veranderingen kan bewerkstelligen als deze veranderingen goed bij mijn klant passen. Ik help je graag om weer overzicht te krijgen, zowel thuis als op je werk. Want als er structuur in je omgeving is, ervaar je snel minder chaos en meer rust. En uiteindelijk hou je meer tijd over voor de leukere dingen in het leven: je familie, vrienden, hobby’s of gewoon even lekker ontspannen.

Heb jij ook behoefte aan een georganiseerd leven en een opgeruimd huis en hoofd? Neem dan gerust contact op en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Meer informatie over Professional Organizer vind je op de website van de NBPO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *