Wil je thuis een grote schoonmaak houden? Deze series over opruimen helpen je een handje.

Hoewel we inmiddels alweer midden in de lente zitten, heb je misschien nog geen tijd gehad voor een grote lenteschoonmaak. In plaats van schoonmaken klinkt Netflixen als een veel beter idee. Wakker daarom je opruimwoede aan met een van deze programma’s en series over opruimen. En ja, deze staan allemaal op Netflix! Dan kan je daarna heerlijk aan de schoonmaakJ

Series over opruimen

Tidying Up with Marie Kondo

We kunnen er niet omheen: de eerste Netflix-sensatie van het nieuwe jaar is ‘Tidying Up with Marie Kondo’. En terecht, want een opgeruimd huis heeft alleen maar voordelen. De serie over de opruimstijl van interieurgoerie Marie Kondo sloeg aan bij iedereen die ook wilde ‘ontspullen’. Volgens Marie zijn er een hoop opruimtechnieken die je kunt toepassen in je eigen huis. En als je twijfelt tijdens het opruimen, heeft ze één belangrijke vraag voor je: Does it spark joy? Nee? Weg ermee.

Consumed

Als je als minimalist op zoek bent naar een mini-hartaanval, moet je Consumed kijken: een nieuwe Netflix-serie over mensen met veel rommel. VEEL rommel. Op het randje van hoarding. Als je je nog afvraagt of de chaos in huis ook zorgt voor chaos in je hoofd, moet je zeker kijken. Jill Pollack weet alles van opruimen en organiseren. In deze serie helpt ze families die overspoeld zijn geraakt met hun eigen spullen. Hun huizen moeten nodig opgeruimd worden, waar Jill wel even voor zorgt. Wat je kunt verwachten? Mega rommelige kamers met héél veel viezigheid waardoor jouw kamer zo schoon lijkt als een plek waar Marie Kondo net met d’r bezem doorheen is gegaan.

Amazing Interiors

Deze show bewijst maar weer dat je een huis nooit van de buitenkant moet beoordelen. In deze serie krijg je huizen te zien die van buitenaf misschien heel gewoontjes lijken, maar die een ongelooflijke en unieke binnenkant hebben. Niet bepaald veel opruimwoede in deze serie, maar dus wel fantastische interieurs waarmee je direct inspiratie opdoet voor je eigen huis.

Home Made Simple

Een huis creëren waar je als familie het liefste woont is de kern van Home Made Simple. Een team van professionele ontwerpers gaan simpele oplossingen creëren voor alledaagse huisuitdagingen, dat doen ze door samen te werken met de families.

 

Minimalism

De documentaire Minimalism is iets serieuzer dan bovenstaande Netflix series over opruimen. Zo gaat de film over hoe wij constant maar spullen blijven verzamelen in deze consumptiemaatschappij. De boodschap is dan ook om met het ‘minimale’ te leven en dus afstand te doen van de vele spullen die je hebt. Minder maakt gelukkig, aldus de makers van deze docu.

The World’s Most Extraordinary Homes

Als je er van houdt om binnen te kijken bij unieke huizen, dan word je fan van deze show. Het is een Britse docuserie waar architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin je meeneemt in hun zoektocht naar de meest buitengewone huizen in de wereld.

The ultimate guide to penny pinching

In deze serie wordt er gesproken met verschillende mensen die heel fanatiek geld besparen. Zo zijn er mensen die alleen maar kortingsbonnen gebruiken in de supermarkt, maar is er ook een serie gewijd aan het plannen van een extreem zuinige bruiloft.

 

Stay Here

Genevieve Gorder (designer) en vastgoedexpert Peter Lorimer laten zien aan huiseigenaren hoe ze van een huurwoning een (winstgevend) paleis kunnen maken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.