Dat je heerlijke koekjes kunt bakken met baking soda, dat wist je waarschijnlijk al, maar het is ook multifunctioneel.

Baking soda werd zo’n 150 jaar geleden in Amerika en Engeland al gebruikt voor het rijzen van deeg en beslag en ook werd het gebruikt in het huishouden. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen en ook geweldig voor persoonlijke verzorging. Lees hieronder wat je allemaal met dit ene witte poedertje kan doen!

Vloerbedekking / vloerkleed:Een vieze vloerbedekking of vloerkleed? Bestrooi met baking soda en laat het een nacht intrekken. Veeg de baking soda de volgende ochtend weg en zuig na met de stofzuiger.
Vloer: Los 1/2 kopje op in een emmertje warm water en dweil hiermee de vloer. Naspoelen met schoon water. Niet geschikt voor houten vloeren in de was!
Potten, pannen & bakvormen: Maak het schoon door het middel op een natte spons of doekje te strooien, naspoelen met water.
Snijplanken: Een snijplank wil nog weleens onfris ruiken nadat je ‘m hebt gebruikt. Geurtjes haal je weg door er baking soda op te strooien, even goed te schrobben en af te spoelen.
Stickerverwijderaar: Stickers zijn soms lastig te verwijderen, maar met baking soda is het een fluitje van ene cent. Maak een pasta van water en baking soda en wrijf over de lijmresten. Neem daarna af met een vochtige warme doek.
Kledingkast: Plaats een geopend pakje in je kledingkast voor een frisse geur.
Prullenbak: Strooi het op de bodem van je prullenbak en vieze luchtjes verdwijnen.
Klei maken voor kinderen: Meng 1 kopje met 1/2 kopje maizena in een pannetje, gebruik je handen om ervoor te zorgen dat het goed is vermengd en er dus geen klontjes in zitten. Voeg 3/4 kopje water toe en zet het pannetje op een middel hoog vuur en blijf roeren. Zodra het mengsel aan elkaar gaat plakken haal je het pannetje van het vuur. Wanneer het afgekoeld is kan je het tot een soepel deeg kneden.
Onkruid: Strooi pure baking soda in de voegen tussen tegels / stenen op een patio of pad en het doodt de kleine onkruidplantjes en het voorkomt dat er nieuwe groeien
Bloemen: Voeg een theelepel toe aan een vaas met snijbloemen, dan blijven ze langer mooi
Haar wassen: Meng 1 eetlepel baking soda met 1 koffiekopje water en giet het over je hoofd als shampoo (bijvoorbeeld tijdens het douchen). Goed inmasseren, 1 minuut in laten trekken en uitspoelen. Gebruik hierna eventueel een beetje azijn in plaats van conditioner om je haar glad en glanzend te maken!

Kortom, een echte alleskunner in en om het huis. Haal dus vooral een groot pak baking soda in huis, want je bent er zo doorheen!

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *