Opruimen is voor de meesten van ons geen hobby. Hoeveel je ook opruimt er lijkt steeds weer dezelfde hoeveelheid bij te komen. Wist je dat rommel ongemerkt veel energie vraagt, ons moe maakt en maakt dat het voelt alsof we in het leven vastzitten? Een schoon en opgeruimd huis werkt door op onze gezondheid, stressniveau en geluksgevoel. Waarom is het nog meer  fijn om een opgeruimd huis te hebben?

Je kan je spullen vinden

Laten we maar starten met de meest voor de hand liggende reden: als je spullen netjes georganiseerd zijn, kan je makkelijker vinden wat je zoekt.

Het geeft rust in je hoofd

Een opgeruimd huis, zorgt voor rust in je hoofd. Vanuit het comfort van een ordelijk huis, groeit je creativiteit en levenslust.

Het zorgt voor een laag stressniveau

Stress ontstaat wanneer mensen zich onder druk gezet voelen en door alles maar uit te stellen zowel in materieel opzicht als emotioneel. Als we afwachten tot er wat in huis gaat gebeuren dan zal de stress nooit verlagen.

Het scheelt geld

Als je je spullen makkelijk kan vinden scheelt dat niet alleen stress, maar ook geld. Als alles netjes opgeruimd en geordend is kan je snel zien wat je in huis hebt. Dat voorkomt dat je dingen dubbel koopt of over datum laat gaan.

Het scheelt tijd

Maar dat opruimen kost toch hartstikke veel tijd? Nee hoor! Natuurlijk moet je in het begin wat tijd investeren om jezelf routines aan te leren en alles een eigen plek te geven. Daarna kan je spullen bijna zonder nadenken terugleggen waar ze horen. En je sleutel in het mandje gooien of aan het haakje hangen kost echt minder tijd dan het zoeken naar die sleutel als je ‘s ochtends de deur uit moet.

Hulp nodig bij het opruimen en organiseren?

Ben jij al redelijk georganiseerd, of kan er nog wel wat verbeterd worden? En zijn er specifieke dingen waar je  graag tips voor zou  willen hebben? Laat het De Structuur Organizer weten!

Lees ook mijn blog over “hoe organiseer ik mijn dag beter?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *