Denk je een middag helemaal niets uit te hoeven voeren, belt je moeder dat ze over een uur op de stoep staat. Slaat de paniek toe omdat het huis eruit ziet alsof er een bom ontploft is? Geen zorgen, dat is gelukkig binnen no time op te lossen.

Opruimen

Ga alle kamers langs met een grote tas of mand en raap alles op wat in de weg ligt. Denk hierbij aan alle rond slingerende troepjes zoals tijdschriften, kleding, boeken, kranten, post, schoenen, tassen, sport spullen enzovoort. Stop alles in de tas of mand en zet dit in de kast. Alle troep is in ieder geval opgeruimd.

Groepeer de rommel

Heb je minder tijd zet de spullen dan gegroepeerd bij elkaar. Een aanrecht vol vaat staat slordiger dan de vaat opgestapeld bij elkaar. Speelgoed verspreid over de hele woonkamer staat veel rommeliger dan wanneer al het speelgoed bij elkaar staat. Rommel bij elkaar in een groepje is namelijk veel minder storend dan wanneer het her en der verspreid ligt. Je huis oogt op deze manier netter.

Wc schoonmaken

Als het toilet er schoon uit ziet, geeft dat direct een fris gevoel. Poets ‘m van buiten, gooi er wat bleek in en hang er een wc-blokje in. Zorg dat je altijd vochtige schoonmaakdoekjes in de buurt hebt liggen. Zo heb je in een snelle handeling een schone wc.
Een schone vloer:
Als de vloer schoon oogt, ziet je hele huis er netter en opgeruimder uit. Ga dus als de wiedeweerga met de stofzuiger door alle kamers heen (ook de wc en badkamer) en sla daarbij hoekjes en kantjes over, maar haal wel in het oog springende stofnetten weg.

Sfeer creëren

Met deze laatste stap zorg je voor de laatste puntjes op de ‘i’. Zet glazen en borden in de vaatwasser, schud de kussens op de bank op, steek een kaarsje aan en dim de lichtjes. Je hebt nog 1 minuut om je vrolijke gezicht op te zetten en jij bent er klaar voor. Veel plezier.

Lees ook:

Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan contact op met de Structuur Organizer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *