Iedereen heeft wel spullen liggen die eigenlijk nooit gebruikt worden. Gelukkig zijn er talloze manieren om deze een nieuwe start te geven!

Kunnen vrienden en familie jouw spullen niet gebruiken, maar is het nog te goed voor het grof vuil, dan is het schenken bijvoorbeeld aan een goed doel een mooie tussenstap!

Verkopen via Marktplaats of Bol

Zijn je oude spullen nog wat geld waard, dan is het wellicht de moeite waard om ze online aan te bieden. Spullen die je niet aan Cheepa kwijt kunt kun je bijvoorbeeld op Marktplaats zetten en voor (studie)boeken is Bol een goede aanbieder. Beide sites hebben een enorm publiek en dus is de kans groot dat je binnen de kortste keren een mooie deal sluit.

Weggeven aan naasten

Spullen die voor jou overbodig zijn, kan een ander zomaar eens hard nodig hebben of gewoon ontzettend handig vinden. Plaats ze dus eerst eens op Facebook of stuur wat sms’jes rond om te kijken of iemand in je omgeving interesse heeft. Wie weet komt een vriend of familielid dan eens langs en kun je er meteen een gezellige koffie-date van maken.

Ruilen en delen

Een vrij nieuwe trend is het ruilen en delen van spullen. De laatste tijd worden hier steeds meer websites en apps voor ontwikkeld. Op Peerby kun je bijvoorbeeld spullen te leen aanbieden en op Facebook zijn verschillende Weggeefhoeken te vinden waarop mensen hun oude of ongebruikte spullen aanbieden.

Op deze sites kun je snel bekijken welke instanties bij jou in de buurt je blij kunt maken met jouw (tweedehands) spullen:

Hulp nodig bij het uitzoeken van je spullen?

Neem dan contact op met De Structuur Organizer in Veenendaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *