Wanneer is een slaapkamer te vol? En wanneer is less nou eigenlijk more? De schoonheid van een minimalistische slaapkamer zit hem in de eenvoud en de kunst van het weglaten.

1. Een slaapkamer is om in te slapen

En daarmee is het dus tijd om je computer, laptop of ander apparaat te verhuizen naar een andere ruimte. Een slaapkamer is om in te slapen, relaxen en voor romantiek, niet om spullen in op te slaan die niet nodig zijn om mee te slapen. Logisch toch?

2. Opgeruimd staat rustgevend

De slaapkamer is bedoeld om tot rust te komen en over het algemeen gaat dit beter in een opgeruimde kamer. Dat betekent dus geen rondslingerende kleding, rommel en vuile was, plaids, meerdere kussens en een gehaakte sprei… het staat niet alleen ‘vol’, het is ook niet goed voor je nachtrust. Kies voor rustige kleuren (wit, lichtgrijs) en laat een patroon achterwege. . In dit geval geldt het principe less is more wel degelijk!

3. Low budget

Wist je dat een minimalistische slaapkamer je zelfs geld kan besparen? Minder spullen = minder uitgaven. Het hangt er natuurlijk wel vanaf of je dan extra geld investeert in de weinige spullen die je wèl aanschaft of dat je dit extra geld bewaart voor andere leuke dingen.

4. Snelle & simpele schoonmaak

Wanneer de slaapkamer niet vol staat, wordt schoonmaken opeens een makkelijk en snel klusje. Je kan overal namelijk veel makkelijker bij en er is minder stof, wat ook meteen de kans op allergieën vermindert. Een win-win situatie dus!

5. Een beetje rommel is oké

Wanneer de slaapkamer minimalistisch, opgeruimd en netjes is, maakt het niet zoveel uit als je vergeet om ‘s ochtends je bed op te maken. Een nonchalant gedrapeerd plaid of laken met kreukels geeft juist een stijlvolle, ongedwongen twist. Op die manier voegt een imperfect detail juist iets toe aan de ruimte.

6. Opvallend element

Wil je je slaapkamer ook minimalistisch inrichten, maar wél op een manier dat het er nog gezellig uitziet? Kies dan voor één uniek element die er echt uitspringt in je slaapkamer. That’s it. Houd het simpel, leeg en opgeruimd in de slaapkamer

Heb jij nog tips?

Wat doe jij in jouw slaapkamer om overzicht te houden en pas jij deze tips al toe? Laat het mij weten in een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *