Minder meuk meer leuk

Het hebben van meuk (overbodige spullen) is niet comfortabel. Comfortabel is alles bewaren. Alles een plekje geven in je leven en geloven dat je al die meuk echt nog een keer gaat gebruiken. Maar, soms moet je meedogenloos zijn. Dan moet je spullen wegdoen terwijl een stemmetje in je hoofd schreeuwt “Nee! Niet die prachtige Xenos vaas die ik een week in mijn huis heb gehad en nu ruim drie jaar in de schuur bewaar! Ik wil hem nog gebruiken!!” Ja. Niet dus. Weg ermee. Dat stemmetje gaat weg. De vaas gaat weg. Je denkt nooit meer aan de vaas. Iemand anders is blij met de vaas, en jij bent blij met de ruimte.

Omring je met spullen waar je echt blij van wordt

In de basis wordt het weggooien of houden van een onderwerp bepaald met behulp van de vraag: maakt het mij blij als ik dit voorwerp vasthoud? “Neem eens iets in je handen waarbij je twijfelt en luister naar je gevoel:

  • Word je blij van dit specifieke item?
  • Gebruik je het vaak?
  • Past dit voorwerp in deze fase van je leven?
  • Maakt je hart een sprongetje?
  • Dan kun je het item vol overtuiging houden

“Elk item dat je houdt, houd je met volle overtuiging. De spullen die blijven zijn immers de spullen waarmee je jezelf omringt. Door hier de focus op te leggen zal het opruimen een positieve ervaring zijn! Een twijfelgeval is altijd een uitgestelde beslissing. Lees het volgende blogbericht maar eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *