Een overzicht van leerzame boeken

De letters ADHD staan voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) oftewel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis. Dit is een afwijking van een klein onderdeel van de hersenen, meestal aangeboren en erfelijk. Iemand met ADHD kan zich meestal moeilijk concentreren, is snel afgeleid en vertoont impulsief gedrag. Omdat het lichaam vaak overactief is wordt vaak een gevoel van onrust ervaren (hyperactiviteit). Als er geen sprake is van hyperactiviteit dan spreekt men over ADD. In deze blog ga ik in op de meest bruikbare en leerzame boeken over ADHD.

ADHD: Hoe haal je het uit je hoofd?

Hoewel er vooral wordt gedacht aan kinderen bij het woord ADHD, zijn er ook genoeg volwassenen die deze diagnose krijgen. Deze diagnose kan opluchting bieden, maar ook veel vragen oproepen. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor je leven en structuur? In het boek ADHD: Hoe krijg je het uit je hoofd? wordt er vooral gekeken naar wat er allemaal mogelijk is wanneer je op een andere manier naar ADHD gaat kijken. Je leven lang medicatie nemen en coaching krijgen hoeft niet nodig te zijn, wanneer je je eigen mentale processen kunt beïnvloeden. Het boek bevat onder andere veel handige oefeningen die je in de praktijk tot uiting kunt brengen. Koop het boek!


Opgeruimd leven met ADHD

Wat is de grootste uitdaging voor volwassenen met ADHD? De dagelijkse chaos verminderen, orde op zaken stellen, de boel regelen, prioriteiten stellen. De nieuwe, sterk uitgebreide editie van dit praktische boek leert je strategieën om je leven beter te organiseren en je stress te verminderen. Hoe ga je om met afleidingen? Hoe krijg je je financiën op orde? Hoe organiseer je je leven efficiënter? Hoe maak je de juiste keuzes op internet en sociale media? Een praktisch zelfhulpgids voor volwassenen met een aandachtsstoornis.


Opvoedwijzer ADD en ADHD

In het boek Opvoedwijzer ADD en ADHD wordt uitvoerig besproken hoe je op een positieve manier om kunt gaan met aandachtsproblemen bij kinderen. Zo worden alle negatieve aspecten van ADD en ADHD omgezet tot een positieve kracht. Je vindt in dit boek een handvat met hoe je dit kunt doen in het dagelijks leven, maar ook op school. Het boek gebruikt handige en ontroerende voorbeelden die laten zien hoe belangrijk liefde en vertrouwen is voor een kind. Wanneer je het beste uit je kind wilt halen is Opvoedwijzer ADD en ADHD een belangrijke toevoeging voor iedere boekenkast.


AD(H)D Survivalgids

Niet alleen ouders hebben er iets aan om boeken over ADHD en ADD te lezen, ook kinderen kunnen hier veel baat bij hebben. Het boek is speciaal voor kinderen die het lastig vinden om stil te zitten of die vaak met hun gedachten ergens anders zijn. Het boek legt op kinderlijke wijze uit wat ADHD en ADD zijn en hoe je er elke dag gemakkelijk mee om kunt leren gaan. Daarnaast staan er in dit boek allerlei handige weetjes, lekker eten dat werkt, grappige quizzen en nog meer. Dit boek is voor kinderen, maar ook ouders kunnen hier veel aan hebben. Lees dit samen met je kind en praat erover.


Alle honden hebben ADHD

Wat vaak bij kinderen met ADHD het geval is, zie je ook veel terug bij honden. Druk gedrag, niet stil kunnen zitten en veel om aandacht vragen. Het boek Alle honden hebben ADHD brengt het onderwerp ADHD dan ook op een leuke en luchtige manier. In het boek vind je vooral veel kleurenfoto’s en niet al te veel tekst, waardoor het al direct een makkelijk toegankelijk boek wordt. Hierdoor krijg je niet alleen sneller begrip voor kinderen met ADHD, maar kun je ook de kernsymptomen gemakkelijker onderscheiden. Het boek is een must voor iedere ouder.


Gids voor vrouwen met ADHD

Ben je een vrouw met ADHD? Dan is dit boek zeker een aanrader. Met Gids voor vrouwen met ADHD zul je je herkennen in de vele voorbeelden die worden gegeven in het boek. Chaos, dingen niet voor elkaar kunnen krijgen, tijd tekort en nog veel meer: het zijn punten die dagelijks terugkomen in het leven van een vrouw met ADHD. Het boek is een toegankelijke gids die praktische tips biedt om zowel thuis als op het werk en in een relatie meer balans te vinden. Alle gebieden waarbij vrouwen met ADHD moeilijkheden kunnen ervaren, komen aan bod.


Weet jij wat ADHD is?

Dit handige doe-boek is een aanrader voor kinderen vanaf 8 jaar die een zusje, broertje, klasgenoot, vriendje of vriendinnetje hebben met ADHD. Weet jij wat ADHD is? Bestaat uit toegankelijke stof die voor jonge kinderen goed te begrijpen is. Zij krijgen op een speelse manier meer uitleg over ADHD. Zo leren zij bijvoorbeeld hoe het is om met ADHD te leven, maar ook op welke manier zij er rekening mee kunnen houden. Het boek heeft stripachtige tekeningen, geen lappen tekst maar een overzichtelijke layout waardoor het boek aantrekkelijk is om te lezen voor jonge kinderen.


Mindfulness bij volwassenen met ADHD

ADHD kan voor veel onrust zorgen, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Voor volwassenen is het echter wat makkelijker om te kiezen voor mindfulness. Dit is een methode om je brein als het ware te trainen en daarnaast meer grip te krijgen op je aandacht. Het boek Mindfulness bij volwassenen met ADHD biedt een programma van acht stappen waarmee je naar je aandacht leert te kijken. Volg je aandacht en leer hierdoor bewust worden van je gedachten, emoties en je lichaam. Mindfulness is een nieuwe en interessante manier om meer grip te krijgen op je eigen denkwijze.


AD(H)D wat doe je daarmee?!

Ook voor jongeren kan leven met ADHD een flinke uitdaging zijn. Het boek AD(H)D wat doe je daarmee?! is een handige manier om met deze uitdagingen om te gaan. In dit boek vind je een groot aantal oplossingen om te leren omgaan met de dagelijkse uitdagingen. Je kunt dit boek zien als een gids die je altijd toe kunt passen, bijvoorbeeld als je meer rust in je hoofd wilt tijdens je pauze of als je geen ruimte in je hoofd hebt voor al je huiswerk. Deze gids is daarnaast ook een hulpmiddel voor mensen in je omgeving.


Meisjes met ADHD

ADHD is per persoon verschillend, en ook voor meisjes is het vaak zeer complex. Gedurende de levensloop verschuift de problematiek, maar ook per situatie. Aan de hand van voorbeelden in het boek Meisjes met ADHD wordt laten zien hoe uniek de weg is van meisjes en vrouwen met ADHD. Dit boek geeft ook nieuwe inzichten over diagnostiek en behandeling van ADHD in zowel kindertijd als puberteit en volwassenheid. Ook vind je hier goede tips en adviezen, die zowel praktisch zijn als oplossingsgericht. Meisjes met ADHD is een bruikbaar en interessant boek, zowel voor ADHD’ers als omstanders.


Aan de slag met een ADHD coach?

Mijn doel is om mensen die vastlopen door ADHD of ADD weer op het juiste spoor te zetten. Dit doe ik door uit te gaan van jouw mogelijkheden en kwaliteiten en niet de nadruk te leggen op wat er niet goed gaat.  Wil je hulp om om beter met ADHD om te gaan en klachten te verminderen? Neem dan gerust contact op met De Structuur Organizer voor een vrijblijvende kennismaking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *