De kerstdagen! Dat betekent een boel gezelligheid, en een heleboel verwarde kerstlampjes en gebroken kerstballen. Met wat karton, een paar eierdozen en wat plastic zakjes, maak je heel simpel slimme opbergplekken voor je kerstspullen. Zo bespaar jij jezelf volgend jaar weer heel wat gespit tussen de kerst”rommel”!

Kant en klare kerstboxen

Scheid de kerstballen op kleur en grootte, dat maakt het overzichtelijker.

kerstdozen-veenendaal

Eierdozen

Gebruik oude eierdozen voor je kerstballen. Dit is een handige en goedkope manier om (wat kleinere) kerstballen in op te bergen.

eierdoos-veenendaal

Zip-it

Plastic zakjes met een zipsluiting, groot en klein, zijn perfect voor het uit elkaar houden van verschillende kerstversieringen, zoals sneeuwsterren, opgerolde kerstboomlinten en plastic kerstballen!

zip-it-veenendaal

Cadeaupapier in Ikea alleshouder

Berg cadeaupapier op in de Variera alleshouder van Ikea. Ophangen kan ook, bijvoorbeeld aan de binnenkant van een kast.

cadeaupapier-veenendaal

Cadeaupapier in een laarzendoos

Nog een slimme manier is om het inpakpapier in een extra lange doos op te bergen, bijv. een laarzendoos. Zet er nog wat extra kleine doosjes in, voor een schaar, plakband, lint en labels. Zo houd je alles gescheiden en overzichtelijk voor een snelle inpakklus!

grote-doos-veenendaal

Kransen stofvrij opbergen

Je hebt een plastic tas of (vuilnis) zak of, stevige draad en een (stomerij) kledinghanger. Prik of knip een gat in het midden van de “onderkant” van de tas of zak. Breng de krans omhoog in de zak en steek de draad of kledinghanger door het gat heen.  Hang het in een kast of aan een balk op de zolder tot het volgend jaar!

krans-veenendaal

Snoeren uit elkaar houden

Breng het volgende jaar geen minuutje door met verwarde webben van kerstversieringen. De lichtjes blijven georganiseerd door elke streng rond een stukje karton te wikkelen

snoer-karton-veenendaal

Een tweede optie is om de lichtsnoeren rondom een blikje te wikkelen of een stuk karton en houd de lichtjes zo uit de knoop.

snoeren-blik-veenendaal

Opbergtips

Heb je meer tips om je kerstdecoratie zorgvuldig te bewaren? Laat het in een reactie weten!

Lees ook mijn blog: Zo voorkom je decemberstress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *