Waarom is lachen de beste manier om ermee om te gaan

Laten we eerlijk zijn, het leven met ADHD kan behoorlijk uitdagend zijn. Maar mensen met ADHD hebben vaak een unieke kijk op de wereld, vol energie en creativiteit. Deze eigenschappen kunnen leiden tot hilarische situaties en grappige verhalen.

Laten we juist daarom de humor niet vergeten! Soms is het belangrijk om de lichtheid van een bepaalde situatie te omarmen en te lachen om de gekke en chaotische momenten die ADHD met zich meebrengt. Daarom wil ik graag enkele grappige filmpjes en tips met jullie delen om op een humoristische manier met ADHD om te gaan:

1. “Roue: over ADHD” – Een hilarische video die op een overdreven manier laat zien hoe een dag eruit kan zien voor iemand met ADHD. Het is een herkenbare en humoristische kijk op de chaos en afleidingen die we dagelijks ervaren.


2. “Test Your Awareness: Whodunnit?” – Een komische animatie die laat zien dat ADHD ook zijn voordelen heeft. Het benadrukt de creativiteit, energie en het vermogen om snel te denken dat vaak gepaard gaat met ADHD.


3. “Jochem Myjer”: Ik ben anders dan de rest- Jochem Myjer is een bekende Nederlandse cabaretier en acteur die openlijk heeft gesproken over zijn ervaring met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Hij heeft ADHD sinds zijn jeugd en heeft in verschillende interviews en in zijn shows over zijn leven en uitdagingen met ADHD gesproken.

Myjer heeft vaak humor gebruikt om zijn ADHD-ervaringen te beschrijven en heeft daarmee een positieve invloed gehad op het begrip van deze aandoening. Hij heeft bijvoorbeeld grappen gemaakt over zijn energieke persoonlijkheid en de manier waarop hij met afleiding omgaat. Hiermee heeft hij laten zien dat mensen met ADHD unieke en vaak creatieve denkers zijn.

Een grappige video waarin verschillende humoristische tips worden gegeven om beter om te gaan met ADHD. Deze video biedt een luchtige kijk op het leven met ADHD.

Een film wat bij dit liedje hoort is: ” Brammetje Baas”.

Het verhaal draait om Bram, een jongen met ADHD, en zijn avonturen in het dagelijks leven. Brammetje Baas is een hartverwarmend en herkenbaar verhaal voor kinderen en volwassenen die te maken hebben met ADHD. Het verhaal laat zien hoe Brammetje, ondanks zijn impulsiviteit en uitdagingen, zijn eigen weg in de wereld vindt met de steun van zijn familie, vrienden en leraren. Het benadrukt het belang van begrip en acceptatie voor mensen met ADHD en hoe ze hun unieke talenten kunnen gebruiken om te schitteren, zelfs als ze soms een beetje ‘anders’ lijken. De avonturen van Brammetje Baas zijn zowel grappig als ontroerend, en ze brengen een belangrijke boodschap van inclusie en empowerment voor iedereen die met ADHD leeft. Een film die je gezien MOET hebben!

Naast deze video’s wil ik ook enkele tips delen om op een grappige manier met ADHD om te gaan:

 • Omarm de chaos: Lach om de momenten waarop je je sleutels kwijtraakt, je afspraken vergeet of je concentratie verliest. Het leven met ADHD is nooit saai!
 • Maak gebruik van humor: Gebruik humor als een manier om met frustraties om te gaan.
 • Lach om jezelf en de gekke situaties die je meemaakt. Het helpt om de spanning te verminderen en positiever naar jezelf te kijken.
 • Vind mede-ADHD’ers: Zoek steun bij anderen die ook ADHD hebben. Samen lachen om de herkenbare situaties kan enorm bevrijdend zijn en je het gevoel geven dat je niet alleen bent.
 • Gebruik visuele hulpmiddelen: Maak gebruik van kleurrijke post-its, grappige stickers of andere visuele hulpmiddelen om jezelf te herinneren aan belangrijke taken en afspraken. Het maakt het plannen en organiseren net iets leuker.


Laten we de humor in onze ADHD-avonturen omarmen en onszelf toestaan om te lachen. Het leven met ADHD kan soms een rollercoaster zijn, maar met een beetje humor kunnen we er een spannende rit van maken.

Als laatste een heerlijk recept om een echte ADHD cake te bakken:

 1. Kies een goed moment uit om cake te gaan bakken. Geschikte momenten zijn dagen waarop je eigenlijk ’s avonds ergens naartoe moet, je achterloopt met je administratie en je huis er uitziet alsof er een oorlog in is uitgevochten.
 2. Ga naar de supermarkt om ingrediënten te kopen.
 3. Laat je karretje bij de kassa staan en loop terug naar huis om je portemonnee op te halen.
 4. Bel bij je buren aan en vraag of je even je reservesleutel mag lenen.
 5. Vis je portemonnee uit de fruitschaal en maak je klaar om terug te gaan naar de supermarkt.
 6. Vergeet ditmaal je sleutel niet! Als je ‘m niet kan vinden, kijk dan eens in de wasmand. Waarschijnlijk zit ‘ie in de zak van de broek die je gisteren aanhad.
 7. Haal je boodschappen op bij de supermarkt, neem ze mee naar huis en verspreid ze over het aanrecht.
 8. Schuif alle boodschappen van het aanrecht, zodat je ruimte hebt om te werken.
 9. Pak het keukengerei dat je nodig hebt uit de keukenkastjes. Als je daar je paspoort tegenkomt, ruim het dan meteen op.
 10. Bel bij je buren aan en vraag of je hun mixer mag lenen, omdat je die van jou niet kan vinden.
 11. Bel nog een keer aan en geef de reservesleutel (die je bij stap 4 geleend hebt) terug.
 12. Mik de ingrediënten die je gekocht hebt in een kom en mix ze door elkaar.
 13. Ga naar de supermarkt om de ontbrekende eieren te halen.
 14. Loop op de terugweg spontaan langs bij de oud-collega bij wie je vorige week zou gaan eten, ware het niet dat je toen de afspraak vergeten was.
 15. Keer terug naar de huis om de eieren toe te voegen aan het beslag.
 16. Jaag de kat uit de beslagkom en neem je voor om volgende keer de keukendeur dicht te doen.
 17. Kiep de uitgelikte beslagkom in de gootsteen en laat de eieren, die je nu niet meer nodig hebt, op het aanrecht liggen. Zet wel de mixer van de buren in je keukenkast.
 18. Leg aan je partner uit wat er gebeurd is en probeer het volgende week opnieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *