Deze tips helpen je verder!

In een schuur is het makkelijk om spullen gewoon even snel weg te zetten. Zolang het maar uit het zicht is, toch? Het hoeft er ook niet brandschoon en je komt er niet dagelijks. Maar toch weet je eigenlijk wel dat je in een opgeruimde schuur vaker en liever komt, dan in een schuur waar er veel werk op je wacht. Ik help je daarom met deze tips voor het organiseren en opruimen van je schuur.

Bruikbaar of troep?

Voor een opgeruimde garage is het in eerste instantie belangrijk dat je één voor één alle spullen die in de garage staan nagaat en daarbij de keuze maakt of je ze nog wel zal gebruiken of dat het echt troep is en weg kan. We zijn vaak geneigd om spullen die geen gebruiksbestemming hebben in de schuur te plaatsen. Vervolgens kijken we er jaren niet meer naar om (dit zijn uitgestelde beslissingen). Staan er spullen tussen die er niet meer goed uitzien of die je al jaren niet hebt gebruikt? Misschien kan je er dan iemand anders mee blij maken. Zo creëer je ook weer meer ruimte voor jezelf, win-win situatie dus.

Ben jij een echte twijfelaar en vindt je het lastig om keuzes te maken bij je spullen, lees dan eens dit bericht.

Koop een grote stellingkast

Het opruimen van de garage wordt een stuk eenvoudiger met een grote kast. Voor een kleine prijs kun je al een stevige en grote stellingkast kopen. Een dure wandkast met allerlei lades en deurtjes is namelijk overbodig. Je vult de open kast simpelweg met doorzichtige opbergboxen, draadmanden of andere bakken. Op deze manier kun je ook een kleine schuur opruimen of een chaotische berging organiseren.

Maak gebruik van de hoogte

In iedere opbergruimte moet je slim gebruik maken van de hoogte. Koop een zo hoog mogelijke kast of maak een handig systeem met haken en wandplanken. Soms kun je ook het plafond gebruiken. Bevestig bijvoorbeeld een frame aan het plafond waar je spullen in kunt schuiven. Dit is onder andere handig voor ladders, lang tuingereedschap en parasols.

Verdeel alle spullen in categorieën

De garage organiseren begint bij het maken van keuzes. Verdeel alle spullen in categorieën en bekijk per groep welke spullen je nog nodig hebt. Na het sorteren kun je de spullen als groepje opruimen. Denk aan een hamer, zaag en schroeven, maar ook een bezem, ladder, hark, en eventuele andere spullen. Deze (kleine) spullen liggen vaak her en der. Door ze een vaste plek te geven kan je ze voortaan snel vinden en ziet je garage er opgeruimder uit. Stop kleinere spullen in dezelfde opbergbox en plak er eventueel een label op. Dit maakt het makkelijker om dingen terug te vinden. Je kunt leuke haakjes gebruiken om je bezem, schep en hark op te hangen, op deze manier bespaar je zoveel mogelijk ruimte.

Zorg voor loopruimte

Vooral een schuurtje waar je niet zo vaak komt kan vol raken met rommel. Zó vol dat je er nauwelijks nog naar binnen kunt. Dat heeft echter als nadeel dat je niet meer bij je spullen kunt. Als je iets zoekt moet je lang zoeken en moet je misschien eerst andere spullen uit de schuur halen. Je zult merken dat je de spullen achterin de schuur haast nooit gebruikt omdat je er gewoon niet snel bij komt. Dus kun je beter zorgen dat er een fatsoenlijke loopruimte is zodat je overal gewoon bij kunt.

Ophangen van je fietsen

Did somebody asked for more space? Fietsen kunnen vaak veel plek innemen in de garage. Gebruik een muurbeugel om je fiets op te hangen zodat je garage er georganiseerd uitziet. Deze muurbeugel van Bol.com is voordelig en kun je ook gebruiken om je snowboard en skis op te hangen.

Wil je meer informatie over opruimen, organiseren of uitleg over AD(H)D. Lees dan verder in onderstaande BLOGberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *