Denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen!

Waarom zou je je manier van denken veranderen? Wel, als je last hebt van spanning, onzekerheid of ontevredenheid, dan ligt de oorzaak meestal in je manier van denken. De enige reden om je denken te veranderen is direct de belangrijkste reden: Omdat jij je dan beter voelt! Verander je denken en je verandert je leven.

Denken in beperkingen is denken aan wat niet mogelijk is. Hoe kun je daar ooit gemotiveerd door worden? Zo zie je vooral de beren op de weg, blokkades voor je doel en excuses om te blijven stilstaan. De meeste beperkingen zijn zelfbedachte beperkingen: ze bestaan vooral in ons hoofd – niet per se in de werkelijkheid.

 

Tips in denken van mogelijkheden

  • Alles wat je aandacht geeft, groeit. Zorg er dus voor dat je je aandacht alleen maar richt op wat je wil, op wat je echt graag wil. Op het moment dat je aandacht afdwaalt naar minder prettige oorden, herpak jezelf. Herhaal wat je echt graag wil.

 

  • Richt je op alle dingen die goed gaan. Wat gaat er wel goed? De meeste mensen houden zich bezig met alle dingen die fout gaan. Dit is een geweldige manier om een negatief wereldbeeld te ontwikkelen. Richt je steeds meer op taken die goed gaan. Besef dat positieve zaken doorgaans niet als ‘nieuwswaardig’ worden bestempeld, maar dat ze wel degelijk gebeuren. Iedere seconde opnieuw.

 

  •  Roem je eigen kwaliteiten. Vier je successen. Benoem je eigen kwaliteiten die je hebben gemaakt tot de persoon die je nu bent. Waar ben je trots op?

 

  •  Bedenk hoe je je eigen kwaliteiten nog verder kunt ontwikkelen. Wie bewonder je? En wat kun je van deze persoon leren? Waar ga je jezelf nu in verdiepen? Welke stap maak je om zelf beter te worden?

 

  • Omring jezelf met positieve mensen en fijne ervaringen. als wat je ziet, hoort en leest positief is, als de mensen om je heen positief zijn, dan zal het makkelijker zijn om negatieve gedachten op afstand te houden. Elke trigger van negatieve gedachten zal makkelijker uit te schakelen zijn als je omringd wordt door optimisme

 

  •  Zet een stap vooruit. Iedere stap vooruit brengt je dichter bij wat je echt graag wil bereiken. Blijf gaan. Door te blijven gaan, groei je. Zeker als je nieuwe dingen uitprobeert. Proef en ervaar. Heb lef.

 

Het menselijk brein is bijzonder geschikt om ‘realisme’ in te bouwen. Dit gaat vanzelf. Het is de kunst om het denken in mogelijkheden volop aandacht te blijven geven. Dit gaat namelijk niet vanzelf. Ook al kun je door bovenstaande te herhalen hier gelukkig wel veel beter in worden. Succes!

Lees ook mijn blog:

Leren focussen: de pomodoro techniek

ADD het stille zusje van ADHD

Rondje opruimen: elke dag 10 minuten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *