Wat durf jij te veranderen?

De een heeft er meer last van dan de ander, maar als het gaat om veranderingen zijn we hier altijd een beetje angstig over. Leuke veranderingen zoals een salarisverhoging, lagere huurprijs of iets anders positiefs vinden we vaak minder lastig. Dit is iets wat ons overkomt, we hoeven zelf geen grote stappen te zetten voor deze verandering.

“If you always do what you always did, you will always get what you always got.”

Is het een gewoonte

Bovenstaande uitspraak van Albert Einstein gaat niet op voor alles in het leven, maar geldt wel voor veel leef- en denkpatronen. Als ik nu nog steeds zou doen wat ik altijd deed, dan was ik nu nog als secretaresse aan het werk en niet happy met m’n werk. Wij mensen zijn gewoontedieren en het liefst willen wij bestaand gedrag herhalen. Het gedrag dat we stellen is in het verleden vaak genoeg beloond geweest om er een gewoonte van te maken. Dit mechanisme wordt ‘klassieke conditionering‘ genoemd. We vallen vaak terug in dezelfde gewoontes.

Verandering doorvoeren

Heb jij ook het gevoel dat er iets moet veranderen? Ervaar je veel stress bij opruimen, verlies jij regelmatig het overzicht? Heb je met jouw AD(H)D last van een vol hoofd? Je hebt een keuze om eens serieus te kijken naar jouw leefpatronen, naar de dingen waardoor je misschien ‘s nachts niet kunt slapen of waarover je overdag loopt te mopperen of te piekeren.

Vind je het zelf lastig om een patroon te doorzien of een verandering door te voeren? Of ben je op zoek naar meer verdieping en wil je er achter komen wat voor jou écht belangrijk is? Lees dan eens onderstaande blogbericht van De Structuur Organizer.

Aan de slag met een Professional Organizer / AD(H)D coach

Loop jij vast, of heb je de neiging om te vluchten of vechten overweeg dan eens een gratis kennismakingsgesprek. Wellicht kan ik je helpen om overzicht te creëren en meer bewustzijn te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *