We hebben met elkaar meer dan ooit, veel spullen die we nooit gebruiken, zoals keukenspullen, tijdschriften, kleding en prullaria. Maken ze jou nog gelukkig? Ik geef jou graag wat boekentips over opruimen en minder spullen. Hier een aantal van mijn favorieten op een rij:

Opgeruimd

Heb jij het gevoel altijd maar aan het opruimen te zijn? Dat je net alles aan kant hebt en dat je vervolgens weer van voor af aan kunt beginnen? De Japanse Marie Kondo beweert in haar boek ‘Opgeruimd’ dat dit allemaal verleden tijd is als je haar adviezen opvolgt. Een lekker leesbaar boek geschreven door een vrouw die erg houdt van opruimen. Ook is ze gelukkig een voorstander van het minimaliseren. Ieder die een rommelig huis heeft, kan nog veel van haar leren. Een aanrader!

 Op orde – Minimaliseren binnen het gezin

Dit handzame boek is geschreven door Gera van der Berg. Ooit was ze minimalistische moeder van de maand en nu heeft ze dit prachtige boek geschreven. Op een lichtvoetige en praktische manier vertelt ze over de waarde van minimaliseren en over de praktijk van alle dag. Een aanstekelijk boek vol met praktische ideeën en adviezen.

Minimaliseren kun je leren

Het e-book ‘Minimaliseren kun je leren’ is een handleiding voor de beginnende minimalist, geschreven door Dieuweke van de Meer. Het maakt je bewust van de vele spullen die je hebt en waarom minimaliseren je gelukkiger kan maken. Het e-book maakt je tevens bewust van waarom je zoveel spullen hebt en hoe je ze kunt loslaten. Er staan tips en trucs in over hoe je het beste kunt beginnen met minimaliseren en wat je allemaal kunt gaan minimaliseren.

Gelukkig met minder

Een boek van Francine Jay van MissMinimalist.com. Nu naar het Nederlands vertaald.
Een heerlijk boek dat je zo uit hebt. Je hebt na of zelfs tijdens het lezen van dit boek al zin om aan de slag te gaan.

Ontspullen

Je zult vast en zeker herkennen dat je teveel spullen hebt in huis. We hebben er met elkaar meer dan ooit – en veel dingen die we nooit gebruiken, zoals kleding, keukenspullen en prullaria. Maken ze jou nog gelukkig? Volgens trendwatcher James Wallman kun je beter ervaringen verzamelen in je leven en jezelf van spullen ontdoen. De Japanse opruimgoeroe Kondo helpt je met selecteren, maar Wallman gaat een stap verder. Hoe zorg je ervoor dat je niet verleid wordt om meer te kopen? In Ontspullen beschrijft de auteur inspirerende alternatieven, die gratis zijn of weinig hoeven te kosten. Dit boek biedt jou een combinatie van psychologische inzichten, aansprekende voorbeelden en praktische tips voor een lichter leven.

Weg met de warboel

Heb jij er ook zo genoeg van? Al die warboel in jouw huis, in je auto en op je werkplek? Heb jij ook het gevoel dat je alleen maar aan het opruimen bent? Zou jij ook zo graag willen dat je leven er een stuk eenvoudiger uit zou zien? Dan heb ik een goede tip voor je. Een prachtig inspirerend boek over wat voor invloed spullen kunnen hebben op je leven. Het staat vol met opruimtips maar ook feng shui komt aan bod.

Grip op de chaos

Je wilt graag opgeruimd leven, maar het lukt je maar niet om aan de slag te gaan. Omdat je gehinderd wordt door onhandige overtuigingen (‘het moet perfect’) of omdat je moeite hebt de eerste stap te zetten, spullen los te laten of je motivatie vast te houden. En dus heeft de chaos je in de greep. In Grip op de chaos geeft organizer Els Jacobs van De HuishoudCoach de zeven sleutels in handen waarmee je uit deze impasse komt. belonen. Zodat je elke dag kunt genieten van een opgeruimd huis en hoofd!

30 dagen challenge:

Het e-book ‘30 dagen challenge “opruimen&organiseren” is een handleiding voor de beginnende minimalist, geschreven door mijzelf. Struikel je over alle troep in huis en ligt je gootsteen vol met vieze vaat, omdat je er simpelweg geen plek voor kunt vinden? Dan is tijd om je huis op te ruimen. Dit E-book met 30 dagen tips gaat je daarbij helpen! Waarom is een opgeruimd huis zo fijn? Al die spullen die je al jaren kwijt was, vind je na het opruimen snel weer terug. Een opgeruimd huis is makkelijker schoon te maken, doordat er geen troep meer in de weg staat. Je bespaart enorm veel tijd met een opgeruimd huis. Vraag hier het e-book aan.

Meer informatie?

Neem dan contact op met De Structuur Organizer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *