Grip op je administratie

Vind jij het bijhouden van je thuisadministratie een vervelende klus? En ligt er al tijden een stapel papier te wachten om opgeruimd te worden?
Dan is het logisch dat je soms papieren niet meer terug kunt vinden als je ze nodig hebt.
Doe je voordeel met de 4 stappen methode die De Structuur Organizer voor jou op een rijtje heeft gezet:

Stap 1.  Sorteer dagelijks alle inkomende post

Open dagelijks de binnengekomen post en gooi lege enveloppen en overbodige post direct in de papierbak. Om de te bewaren post onder controle te houden, is het zinvol deze direct te sorteren. Maak gebruik van 3 postbakjes:
Actie: hierin leg je alle zaken waar iets mee MOET doen.
Lezen: tijdschriften, kranten, huis aan huis bladen en reclame. Bewaar de leesstapel apart in een mooie mand of krantenbak. Bepaal na het lezen wat je ermee wilt doen. Pas wel op, je hoeft en kunt niet alles lezen en bijhouden. Wees selectief.
Bewaren: alle zaken aangaande je administratie (verzekeringen, belastingen, woonlasten en afschriften) doornemen en archiveren.

Stap 2. Schoon wekelijks de ‘ACTIE’postvak

Plan een vast moment in de week  een ‘administratie” moment in en handel alle poststukken uit de ‘ACTIE postvak af. Betaal de rekeningen en beantwoord de uitnodigingen enzovoort. Besluit wat er met de net afgehandelde poststukken moet gebeuren. Bewaren? Stop ze dan in de ‘Bewaren’ postvak. Wegooien? Doe het gelijk!

Stap 3.  Bekijk maandelijks het postbakje “bewaren”

Neem 1 x per maand de ‘Bewaren’ postvak mee naar je archiefplek en bekijk of je elk stuk papier dat je er in de weken ervoor hebt ingestopt wel echt wilt/ moet bewaren.
Zo ja, hevel het over naar één van de mappen in je bewaararchief. Zo niet: neem er alsnog afscheid van. Dit ruimt op! Zet de ‘Bewaren’ postvak  na afloop weer terug op zijn vaste plek.

Stap 4. Schoon jaarlijks de mappen van het “bewaren”

In een jaar tijd kan je een hoop papieren verzamelen, dus na verloop van tijd slibt ook je bewaar systeem dicht. Kijk daarom één keer per jaar de mappen in je bewaararchief door en gooi weg wat weg kan! Bekijk het kritisch. Moet je alles in een map bewaren, of kan het ook digitaal?

Hulp nodig bij uw administratie?

Kun jij wel wat hulp gebruiken om je administratie op orde te brengen, grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, neem dan gerust vrijblijvend contact op met de Structuur Organizer!