Inspirerende boeken over opruimen, ontspullen, omgaan met je tijd en AD(H)D

Wil je meer weten over onderwerpen zoals opruimen, ontspullen en timemanagement. Bekijk dan de onderstaande boeken op aanbeveling van de opruimcoach.

Aan de slag met de Huishoud Coach – Els Jacobs
Ben je zonder opruimtalent ter wereld gekomen? Is je huis(houden) versloft en verstoft? Wil je graag opgeruimd leven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen nood, De HuishoudCoach weet raad! Ben je zonder opruimtalent ter wereld gekomen? Is je huis(houden) versloft en verstoft? Wil je graag opgeruimd leven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen nood, De HuishoudCoach weet raad!
Opgeruimd! – Maria Kondo
Een boek dat opruimen op een positieve manier benaderd. Niet ‘wat moet je weggooien’ maar ‘waar word je blij van en wil je dus houden?’ Het voelt een stuk prettiger om op die manier bezig te zijn met het organiseren van je omgeving! Een praktisch boek, met tips en een opruimstijl die anders is dan je misschien gewend.
Een opgeruimde geest – Daniel Levitin
Opruimen en organiseren en de problemen die je daarmee kunt hebben, bekeken vanuit het brein. Waarom hebben we moeite met meerdere dingen tegelijk doen? Hoe handig is een rommella? Naast uitleg over hoe je hersenen werken staan er ook veel handige tips in het boek om georganiseerder te leven.
Opgeruimd leven met ADHD – Judith Kolberg & Kathleen Nadeau
Een boek over het organiseren van je leven, speciaal gericht op de zaken waar mensen met ADHD tegenaan kunnen lopen. Hoe kun je met handige strategieën je stress verminderen? Vol praktische tips en voorbeelden, en overzichtelijk ingedeeld op onderwerp.
JA – maar wat als alles lukt? – Bethold Gunster
Ja maar, ja maar en nog eens ja maar. We horen het elke dag zo vaak dat we er gefrustreerd van raken. Ja-maar als levenshouding lijkt dan ook niet erg vruchtbaar. Het is voorzichtig, argwanend en defensief. Het maakt mensen tot buitenstaander van hun eigen leven. Nadenken over het leven is tenslotte iets anders als er aan deelnemen. Dit boek gaat in op het hoe en waarom van Ja-maar en vooral over de twee alternatieven: Ja-en en Nee-want.
Getting things done –  David Allen
Getting things done is de sleutel tot prettig en efficiënt werken zonder stress. Laat dingen niet liggen tot uw inbakje een onoverzichtelijke hoop papieren is en uw hoofd vol zaken zit die u niet mag vergeten, maar regel ze nu! David Allen laat in dit boek zien hoe u uw privéleven en werk met eenvoudige hulpmiddelen zo kunt organiseren, dat in één oogopslag duidelijk is wat u waar en wanneer kunt doen. Zo kunt u altijd gemakkelijk beslissen wat op dat moment de nuttigste tijdsbesteding is.

Wil je meer weten over onderwerpen zoals opruimen, ontspullen en timemanagement. Bekijk dan de onderstaande boeken op aanbeveling van de opruimcoach.